Ambitious about your beauty

Skönhetsprodukter från de renaste råvarorna

Kvalitet, design och rena rena ingredienser


Vårt varumärke bygger på en kärlek till kvalitet, design och rena råvaror. 

Hos Lavinde Copenhagen hittar du bara produkter som har utvecklats med testning, tid, närvaro, passion och kvalitetssäkring. Våra certifieringar är din garanti för att vi håller vad vi lovar när vi säger att vi bryr oss om din hälsa.  

Kvalitet är en viktig parameter i allt vi gör, oavsett om det gäller utveckling av produkter eller vår arbetsmiljö.

Teamet har vuxit under åren och idag är det inte mindre än 10 medarbetare som arbetar med varumärket. Du kan träffa hela teamet här.

Öppenhet i branschen


Det har alltid varit en passion att inspirera andra i branschen att vara mer transparenta avseende ingredienser och innehåll i produkter. Vi anser att vi måste bli ännu bättre på att utbilda konsumenten om sundare skönhetsvanor. 

Vi måste ge dem ett val. Och det gör vi bara om vi också vågar prata om vår egen produktion och de utmaningar vi ställs inför när vi utvecklar produkter. 

Vi bryr oss om dig, oss själva, våra barn och vår gemensamma framtid. Och vi är ambitiösa för allas vår skull. Vi måste bli ännu bättre på att ta hand om oss själva – utan att kompromissa med kvaliteten. 

För oss är kvalitet lika med rena råvaror. 

Därför är bara det bästa gott nog för Lavinde Copenhagen. Här får du helt enkelt det bästa för dig och din hud – såväl när det gäller ingredienser som kvalitet och resultat.

Historien bakom Lavinde Copenhagen

LAVINDE COPENHAGEN är resultatet av ett både privat och professionellt samarbete mellan Cecilie Svendsen Vinde och Fillip Løwén Nielsen. 

Idén föddes redan 2016 när Fillip efter flera år i branschen upptäckte ett ouppfyllt behov på marknaden. Ett behov av exklusiva skönhetsprodukter tillverkade av de renaste råvarorna. Cecilie hade samma tanke, och därför blev Lavinde Copenhagen en gemensam passion. 

Och denna start blev grunden för hur Fillip och Cecilie idag driver Lavinde Copenhagen. Idag är Fillip fortfarande otroligt närvarande när det gäller marknadsutveckling och strategiska initiativ, medan Cecilies fokus ligger mer på branding och marknadsföring. Produktutveckling är deras stora gemensamma passion. Tillsammans lever och utvecklar de varumärkets identitet varje dag.

MÖT TEAMET HÄR

Det hittar du hos oss

Vi utvecklar både hudvård och makeup. Vårt elddop var Beyond Volume & Curl Mascara som var världens första mascara som certifierats av Asthma Allergy Nordic. Den har sedan dess vunnit flera priser och är fortfarande idag en bästsäljare hos oss.  

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, och idag hittar du andra mascaror, makeuprengöring, handvårdsprodukter, serum och ögonmasker i vårt sortiment.  

Vår senaste lansering är Natural Glow Liquid Foundation som också är den första foundation på marknaden som är certifierad av Asthma Allergy Nordic. Vi har jobbat hårt med att ta fram en formula som smälter in naturligt i huden samtidigt som den känns sammetslen att bära.  

utforska soritment

Allergicertifierad

Alla våra produkter är certifierade av Asthma Allergy Nordic, och vår mascaraserie även av Allergy Certified.

Vegan

80% av vårt produktsortiment är veganskt. De sista 20% är det inte, eftersom vårt mascarasortiment innehåller bivax.

Parfymfritt

Ingen av våra produkter innehåller parfym eller spår av det.

Aktiva ingredienser

I alla produkter hittar du alltid minst tre aktiva ingredienser som antingen stärker eller vårdar hud eller fransar.

Award vinnare

Vi är stolta över att ha hittat flera utmärkelser, t.ex. inklusive Danish Beauty Awards 2018 och 2020, Matasprisens vackraste gröna partner 2022.

Cruelty-free

Vi tillåter inte djurförsök av våra produkter och ingredienser och följer EU's lagstiftning.

Vård om miljön

Alla förpackningar vi tillhandahåller är FSC-certifierade, vilket innebär att de är återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara.

Välbefinnande i fokus

Vi har ett nära samarbete med Kosmetik & Hygiene Branchens specialister vilket säkerställer att vi tar din hälsa och ditt välmående på allvar.

Gravid eller ammar

Våra produkter innehåller inga hormonstörande ämnen eller prostaglandin och kan därför användas av gravida eller ammande kvinnor.

Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din egen läkare om du har några tvivel om användningen av våra produkter.

En grönare värld

Vi har planterat 650 träd genom Stiftelsen Growing Trees Network, som vi tänker fortsätta med

Bidrag till oskyldiga barn

Vi stödjer Land Of Hope, som hjälper till att ta bort rötterna som gör att vidskepelse kan frodas. Tillsammans säkerställer vi en ljusare framtid för de utsatta häxornas barn i Nigeria.

Ambitious about your beauty

Mission

Vi utvecklar ett brett sortiment av allergivänliga hudvårds- och kosmetikaprodukter av hög kvalitet, och med ett högt innehåll av aktiva hälsosamma ingredienser.

Det ska vara möjligt för alla, oavsett om du är allergisk, gravid, har känslig hud eller bara vill skydda din hud genom att använda våra produkter.

Vision

Vi vill skapa värde för våra privat- och företagskunder genom att vara det ledande och mest innovativa företaget i branschen, den föredragna leverantören och den föredragna arbetsgivaren.

Kärnvärden

Respekt för oss själva
Vi vill vara sanna mot oss själva och agera med integritet, rättvisa och autenticitet.

Respekt för andra
Vi ska leva upp till det som utlovas och se till att våra produkter lever upp till förväntningarna.

Respekt för framtiden
Vi måste visa respekt för jordens framtid och för framtida generationer.

Låt dig inspireras på Instagram

@lavindecph